SANFY 35 vuotta!!

Ilmoittautuminen juhliin 10.10 mennessä ja nopeimmat pääsevät paikan päälle, muuten osallistuminen etänä. Voit myös ilmoittautua ainoastaan etänä osallistujaksi. Ilmoittautuminen Cillalle: pc.lofgren@myhome.fi  

Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä erityisruokavalio ja valitse kahden ruokalajin välillä: Peura-aladobi, kuusivaahtoa, pikkelöityä sipulia ja karpaloa L,G tai valkoviinissä haudutettua taimenta, punakaalipyreetä, hiillostettua sipulia ja rakuunaveloutekastiketta L,G. Jäkiruoka on kaikille sama: porkkanakakkua,tuorejuustojäätelöä ja tyrnikreemiä L,G. 

Jäsenille tarkoitettu juhla alkaa 

klo.12.30 maljan kohotuksella ja lyhyellä tervetuliaispuheella. 

12.45 Lili Forsbom kertoo sanfyn historiasta, bobathista ja tanssista.

13.30 Teknisavusteinen kuntoutus, recoveriX-aivokuntoutus Marjo Jännes-Malm Fysioline ja Minna Mattlar 2 kuntoutuja kertomusta sekä Petra Peltoniemi virtuaalilasien käyttökokemuksista

14.30-15 Kahvitauko ( fysioline tarjoaa)

15-15.45 Glymfaattinen järjestelmä, dosentti Tuomas Lilius Helsingin yliopisto ja HUS.

Glymfaattinen (glia-lymfaattinen) järjestelmä eli glianestekierto on viimeisen kymmenen vuoden aikana löydetty aivojen puhdistusjärjestelmä, joka toimii syvän unen aikana ja mahdollistaa aivo-selkäydinnesteen virtauksen aivokudokseen huuhtomaan valveen aikana kertyneitä aineenvaihduntatuotteita kuten beeta-amyloidia.

 Sekoittunut aivo-selkäydinneste ja soluvälineste poistuu aivojen soluvälitilasta useita ulosvirtausreittejä, kuten esimerkiksi aivokalvojen imusuonia pitkin. Glymfaattisen järjestelmän puutteellisen toiminnan ajatellaan altistavan aivorappeumasairauksille sekä heikentävän toipumista aivoverenkiertohäiriöistä tai aivovammasta. 

Järjestelmän toimintaa tehostamalla voidaan mahdollsiesti ehkäsitö aivorappeumasairauksia tai edesauttaa esimerkiksi lääkkeiden pääsyä keskushermostoon. 

Glymfaattinen järjestelmä kuvattiin ensin koe-eläintutkimuksissa, ja myös ihmisen vastaavasta järjestelmästä kertyy jatkuvasti lisää tutkimusnäyttöä. 

16.00 päivällinen 

TERVETULOA!!