Sanfy 35 vuotta  -juhlaseminaari

Sanfy perustettiin 1986 tavoitteena lisätä tietoisuutta ja koulutusta aikuisten neurologisesta kuntoutuksesta. Joukko fysioterapeutteja vuosien varrelta kokoontui juhlimaan 36-vuotiasta yhdistystä lauantaina 29.10.2022. Mukava oli tavata pitkästä aikaa tuttuja ihan lähietäisyydeltä. Puheensorina oli melkoista, kun kollegat vuosien takaa pääsivät vaihtamaan kuulumisia. 

Iltapäivällä kuultiin mielenkiintoisia alustuksia.  Teknisavusteisesta kuntoutuksesta olivat puhumassa Fysioline Oy:n Marjo Jännes-Malm (Recoverix) , josta Minna Mattlar antoi käytännön esimerkkejä terapian toteutuksesta. Petra Peltoniemi Premius Kuntoutus Oy:sta Tampereelta kertoi virtuaalilasien käytöstä osana neurologista fysioterapiaa. KLT, dosentti Tuomas Lilius valotti glymfaattista järjestelmää. Mielenkiintoisia alustuksia kaikki ja herätti kuulijakunnassa kyselyjä ja kommentteja.

Iltapäivän aloitti fysioterpeutti ja Sanfyn yksi perustajajäsenistä Lili Forsbom, jonka avulla saatii historiallista perspektiiviä sekä yhdistyksen perustamisesta että neurologisesta fysioterapiasta ja sen monimuotoisuudesta aina tähän päivään. Esitys on katsottavissa oheisella linkillä:

https://www.dropbox.com/s/jsgqxdws6rdcl1d/Maj-Britt%20Forsbom.mp4?dl=0


Kirsi Säynevirta

puheenjohtaja